dimecres, 17 de desembre del 2008

Jornades històriques

Encara no us havíem parlat de les rutes que fan els nostres alumnes de Grau Superior, en tenim tantes a contar... que avui començarem pel final, és a dir, la darrera que han realitzat.

Ells estudien Informació i Comercialització de Productes Turístics, i s'especialitzen en la professió de Guíes Turístics, per tant realitzen sovint moltes sortides arreu de l'illa, amb experts historiadors i guies homologats que els mostren els més interessants i bells racons de Menorca. Aquestes són les seves classes pràctiques, anar de visita... us imaginau? quina diversió...ara bé, no us faceu il·lusions, us podem assegurar que no es separen dels seus quaderns, bolígrafs i màquines fotogràfiques, perquè han de prendre nota de tot el que escolten i veuen, sense perdre's cap detall, al llarg de cada una de les excursions que realitzam. Us podem assegurar, que al cap i a la fi, sempre gaudeixen de conèixer llocs que, molt sovint, els propis residents ni siquiera tenim el plaer de conèixer....

Però aquest capdesetmana, va ser molt diferent per tots ells, ja que varen "treballar" de valent durant el divendres capvespre, dissabte tot el dia i el diumenge demati... unes hores extres molt profitoses, gràcies a les Jornades que es realitzaren al Cercle Artístic de Ciutadella. Per si no ho sabeu, aquest any es commemora l'asalt turc sofert a la nostra ciutat el 9 de Juliol de 1558, i és la V edició de recerca històrica, duta a terme per la societat Històrica-Arqueològica "Martí Bella", per tant enguany, els actes giraven al voltant dels fets ocorreguts l'any de la Desgràcia.

Aquesta edició estava encapçalada per un nutrit grup de coneguts historiadors i altres experts en el tema. Es realitzaren vàries conferències molt interessants, amb dades que la majoria d'assistents desconeixien completament, va ser sorprenent descobrir tants de successos que varen viure els nostres avantpassats, el sofriment i la valentia d'un poble que va lluitar per resurgir del no res en que va quedar, després de tan horrorós atac. A més es va fer un itinerari pels llocs més emblemàtics on es visqueren aquells delicats moments: l'Ajuntament, la plaça del Born, el carrer del Palau on hi havia la residència del governador, la Catedral i el Reial Monasteri de Santa Clara.

Es evident que aquesta ruta podria inclourer-se dins un contexte històric cultural però, qui sap, si prest o tard, els nostres alumnes la tornaran a realitzar essent ells mateixos els conductors, orientadors i guies d'un grup de interessats turistes en la història de la nostra preciosa ciutat.

Imatge extreta de l'UltimaHoraMenorca 16/12/08