dilluns, 5 de novembre del 2012

Mmmmm quin formatge més bo...

El passat dilluns els alumnes de 2n i 3r de cuina i les alumnes de Guia, Informació i Assistència turístiques vam visitar, gràcies a l'activitat "Menorca" que organitza el Camp d'Aprenentatge des Pinaret, La Naveta des Tudons i el LLoc de Binigarba.

Va ser força interessant. En Bep, mestre del Camp d'Aprenentatge, ens va explicar l'orígen, la història i la llegenda de Sa Naveta d'Es Tudons.
 Després vam visitar el Lloc de Binigarba on acabaven de començar a formetjar



Hi vam acabar, com no podia ser d'altra manera, amb un tast de formatge. A que fa ganes...

Això és la fotografia de despedida del grup

 ¡Però les alumnes del cicle formatiu de guies turístiques mai es cansen d'aprendre i conèixer noves coses i vam continuar la visita, amb en Bep, al propi Camp d'Aprenentatge des Pinaret. Vam recórrer les instal·lacions des llogaret i estudiar els elements més representatius del paisatge rural menorquí i les transformacions que les explotacions agràries han produït en el medi natural.
A cada una de les aturades ens va descriure la funcionalitat que tenien abans les diferents construccions i elements, observant, analitzant i comparant amb els sistemes i usos actuals. Vam visitar el casat, els bouers, la sínia, l'era, les barraques de bestiar... i no molt més, que el temps ja no donava per més.

Ens va agradar moltíssim conèixer el funcionament de la sínia.