Una de les tradicions més protocol·làries per Sant Joan és la beguda de xocolata i ensaïmada, antic costum que parla d'un temps quan el luxe venia d'altres latituds, i que encara es conserva.
L'elaboració de les ensaïmades «no té cap secret perquè es fa amb els mateixos productes de sempre, només temps» ens indiquen els nostres professors de cuina.
Els
ingredients són bàsics: sucre, ous, farina, mantega i no hi pot faltar
seu (el saïm que li dóna el nom). Tots sabem que és més bona el dia
següent i és perquè «duu molta sucre que és un conservant natural». La
diferència entre l'estiu i l'hivern, és que «duu més llevat perquè costa
més d'estovar, i el llevat menja el sucre».
I no poden faltar a les begudes les dolces:DOLCES PER LES BEGUDES DE SANT JOAN
I no poden faltar a les begudes les dolces:DOLCES PER LES BEGUDES DE SANT JOAN
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada