Els cuiners ens han donat la recepta i és molt senzilla:
Pastissets
Pastissets
Ingredients:
400 grams de seu de porc
400 grams de sucre
4 rovells d'ou
800 grams farina
Canyella en pols
Una clovella de llimona
4 rovells d'ou
800 grams farina
Canyella en pols
Una clovella de llimona
Elaboració:
En primer lloc barrejarem els rovells dels ous amb el
sucre i el seu de porc, batent-ho enèrgicament fins que el sucre s'hagi fos per
complet, després afegirem la canyella en pols i la clovella de la llimona ratllada. Seguidament anirem afegint la farina fins a formar una massa
consistent. Quan aquesta es trobi a punt, s'aplanarà mitjançant el corró,
deixant-la en una gruixa de mig d'un centímetre, més o menys. Llavors serà el
moment d'utilitzar el motlle que més ens interessi: gran, petit, rodó, de 5 o 6
puntes, etcètera, pressionant sobre la mateixa pasta aplanada amb el que
obtindrem els pastissets amb la seva forma característica, els quals seran
dipositats sobre planxes (antigament eren de llauna), per ficar-los en el forn.
Quan comencin a daurar-se estaran més o menys al punt (depèn del gust, perquè hi
ha gent qui els prefereix una mica torradets). Per servir-se s'espolsen
generosament amb sucre en pols.
Una varietat d'aquest saborós producte de la rebosteria menorquina és oferir-los plens. Per a açò les capes que aplanarem seran una mica més primetes: que no arribin al centímetre de gruixa. S'aniran aplanant individualment. Seguidament, sobre la capa inferior col·locarem una cullerada o una mica més de conserva i es taparan amb una capa de past i es tallen. S'estrenyen amb els dits les vores a fi que s'aferrin i es tallen amb el motlle corresponent. Una vegada cuits, s'espolsen amb sucre en pols.
Una varietat d'aquest saborós producte de la rebosteria menorquina és oferir-los plens. Per a açò les capes que aplanarem seran una mica més primetes: que no arribin al centímetre de gruixa. S'aniran aplanant individualment. Seguidament, sobre la capa inferior col·locarem una cullerada o una mica més de conserva i es taparan amb una capa de past i es tallen. S'estrenyen amb els dits les vores a fi que s'aferrin i es tallen amb el motlle corresponent. Una vegada cuits, s'espolsen amb sucre en pols.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada